Среда, 04.03.2026, 13:27Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Отримання кредитної лінії для будівництва електромережі - Форум | Регистрация | Вход

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Отримання кредитної лінії для будівництва електромережі
ЮрійДата: Среда, 18.04.2012, 21:53 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Статус: Offline
Тут обговорюватимемо доцільність отримання в банку кредитної лінії, яка необхідна для своєчасного будівництва
електромережі до наших домівок та здешевлення вартості підключення до електроенергії кожному члену кооперативу
на 30 %.

ЮрійДата: Четверг, 19.04.2012, 17:59 | Сообщение # 2
Генерал-майор
Орієнтовна вартість будівництва 1 черги становить 3000,00 тис. грн., що для 72 членів кооперативу , які замовили 1000 кВт становить 3,0 тис. грн. за 1 кВт., за умови 100 % оплати кожним членом кооперативу пайового внеску.
Навіть при цій кількості членів кооперативу, можна знизити вартість будівництва електромережі до 2,0 тис. грн. за 1 кВт, у випадку отримання кооперативом кредиту для будівництва електромережі в розмірі 1000,00 тис. грн. терміном на 1 рік, тобто здешевлення вартості будівництва на 33 %.
При 25 % річних , щомісячна сплата за користуванням кредитом становитиме 20 834 грн., що значно менше ніж 1000,00 тис. грн. Насправді відсотки за кредитну лінію будуть ще менші, оскільки кредит можна брати коли необхідно, і погашати у будь-який час, коли є кошти на рахунку та і відсоткова ставка може бути меншою. Погашатись кредит буде за рахунок нових членів кооперативу, яких ще повинно приєднатись 230, та за рахунок 500 тис. грн.. відшкодування ПДВ, які можна отримати, вклавши у будівництво електромережі 3 000,00 тис. грн.
Якщо уявити , що нічого вищеназваного не буде, то краще сьогодні вкласти у будівництво власних будинків 1000,00 тис. грн. ,а через рік їх віддати. Чи не так ?
Технологія може бути наступна :
В заставу на відкриття кредитної лінії передається електромережа, що будується. Банк у заставу бере майно, як правило, у 2 рази дорожче, ніж розмір отримання кредиту. Ми розпочинаємо збір коштів 1 етапу Додаткової угоди № 3 в розмірі 1 200,00 грн. за 1 кВт. Повинні отримати без нових членів – 1 200,00 тис. грн. При вкладанні у будівництво електромережі 1 000,00 тис. грн., можемо відкрити кредитну лінію на 500,00 тис. грн. і вкласти їх у будівництво електромережі, потім при вкладенні ще 1 000,00 тис. грн. коштів кооперативу, банк надасть ще 500,00 тис. грн. кредитних коштів.
Згідно чинного законодавства та п.11.1 ст. 11 Статуту кооперативу «Кооператив відповідає за своїми зобов'язаннями всім належним йому майном. Члени Кооперативу відповідають за зобов'язаннями Кооперативу тільки в межах пайового внеску. »
Головна проблема, щоб банк дав кооперативу кредитну лінію та взяв під заставу електромережу, що будується.
Переваги отримання кредитної лінії :
1. Суттєве здешевлення вартості будівництва електромережі для кожного члена кооперативу.
2. Відсутність зупинок у будівництві електромережі, через несвоєчасну сплату пайових внесків деякими членами кооперативу.
На загальних зборах лунали думки , що не потрібно отримувати кредитну лінію. Хочеться почути їх думки ? Для чого платити більше ? Чим дорожче будівництво електромережі, тим менше до нас приєднається людей.

ЮрійДата: Воскресенье, 22.04.2012, 00:44 | Сообщение # 3
Генерал-майор
Чому ніхто не коментує доцільність отримання кредиту ? Реєструйтесь на сайті і висловлюйтесь, чи платимо дорожче ,
чи беремо кредит ?

НатуляДата: Четверг, 03.05.2012, 23:41 | Сообщение # 4
Рядовой
А скільки людей вже здали по 1200 за квт на сьогодні?

ЮрійДата: Понедельник, 07.05.2012, 02:35 | Сообщение # 5
Генерал-майор
Натуля, Ніяких рішень про початок збору цих коштів , нажаль , не приймалось. На загальних зборах кооперативу вирішили почекати. На мою думку це помилкове рішення . Що дало таке чекання , вже пройшов місяць ? Чим раніше почали б збирати якісь кошти на будівництво, тим швидше розпочнеться будівництво електромережі. Без грошей побудувати неможливо.
Якби почали збирати кошти, то як мінімум , за цей час можна було придбати стовпи, і мати 100 % гарантію, що їх вартість вже не збільшиться, а як максимум - їх встановити.

asДата: Четверг, 10.05.2012, 14:52 | Сообщение # 6
Рядовой
Юра, а вот ситуация, оформили мы кредит и в течении двух не погашали, выросли проценты, и уже возвращать нужно 1520000 грн, банк взял и отключил кабель, пока не погасится долг, и что делать тем кто заплатил?

ЮрійДата: Пятница, 11.05.2012, 00:12 | Сообщение # 7
Генерал-майор
as, Для чого лякати людей цифрою 1520 000,00 грн ? Звідки вона взялася ? Пропонується отримати не кредит, а кредитну лінію , і не на 2 роки ,а на 1 рік. Кредитна лінія відрізняється від кредиту тим, що її можна у будь-який момент брати , і у будь-який момент повертати, протягом терміну її дії. І відсотки за таке користування будуть менші.
Повертати її будуть нові члени кооперативу. Для цього є достатній запас , оскільки для повернення кредитної лінії потрібно залучити в кооператив споживачів на 500 кВт, із 3500 кВт, що залишається, згідно проекту. Тобто співвідношення 1 до 7. Плюс відшкодування ПДВ- від 500,0 тис. грн.
Найгірший сценарій може бути не такий, як Ви описали, якщо до нас не приєднається жодного нового члена кооперативу, що малоймовірно. Банк відразу не забере заставлену мережу, а кожен член кооперативу повинен буде довнести свою частку, для погашення кредиту. Хто своєчасно не вніс, тому відключається електромережа, до внесення коштів.
Без отримання кредитної лінії більш ймовірний варіант, що ми зберемо 2 млн-2,5 млн. - 2.8 млн із необхідних мінімум 3 млн. грн. на будівництво електромережі, вкладемо їх в будівництво, і на певному етапі змушені будемо призупинити будівництво, бо декілька чоловік своєчасно не внесуть пайові внески. І що тоді робити ?

asДата: Пятница, 11.05.2012, 12:22 | Сообщение # 8
Рядовой
Давайте викладемо список членів кооперативу(можна без фамілій просто з номером ділянки) і кадастровий план, тоді люди бачитимуть хто вступив в кооператив, бачитимуть межі кооперативу і будуть залучати сусідів до вступу в кооператив, бо біля мене будуються будинки, я розмовляю з власниками і не розумію, вони вступили в кооператив чи ні.

Пропоную зробити листівки з закликом, "А Ти вступив в кооператив, для підключення електрики" та наклеїти їх де це можливо.

І доки будуть вирішуватися питання затвердження проекту, ми зможемо залучити більше людей.

А також треба розуміти, коли почнуть будувати РП, бо без РП навіть якщо ми все зробимо, електрики не буде, і люди збунтуються.

ЮрійДата: Суббота, 12.05.2012, 01:09 | Сообщение # 9
Генерал-майор
as, Розмістити список членів кооперативу можна, але наскільки це відповідає Закону України про "Захист персональних даних", і чи не буде з даного питання претензій у членів кооперативу до кооперативу ? Ви можете дати на це юридичні гарантії ? Кадастровий план є в Автокаді і більшість користувачів не зможуть його прочитати. Підскажіть, як можна його розмістити тут у доступному форматі ? Межі діяльності кооперативу описані на головній сторінці цього сайту. Невже комусь не зрозуміло ?
Зробити листівки можна, а хто їх зробить, і хто буде розклеювати ? Я вже розклеяв по масиву не одну сотню листівок, і маємо результат , той що маємо. Краще за листівок є початок реального будівництва мережі, коли люди побачать справжню роботу, то надіюсь, почнуть до нас приєднуватись. Робота членів кооперативу із найближчими сусідами є ефективнішою, бо без суттєвого здорожчання будівництва електромережі, зменшує для кожного члена кооперативу вартість будівництва електромережі.
Отримання по проектах рішення Київобленерго не дає ніякого права для будівництва нашої електромережі, а тільки визначає перелік матеріалів та обладнання, яке необхідно придбати для її будівництва.
Для будівництва електромережі потрібно кооперативу зареєструвати Декларацію про початок виконання будівельних робіт, чим я зараз і займаюсь, а підряднику - отримати контрольну картку на тимчасове порушення благоустрію, необхідну для розриття траншей для укладання кабелів, які зовсім не пов’язані із рішенням Київобленерго.
Тендер по РП вже відбувся . Про це написано тут : http://apple-garden.at.ua/forum/2-7-1
Будівництво і введення в експлуатацію РП займає 3 місяці із 1 червня, так само 90 днів складає будівницто нашої електромережі, від дня оплати передоплати, за умови 100 % фінансування в обсязі біля 3 млн. грн.. на матеріали та роботу.
Повне фінансування можливе , або при умові отримання кредитної лінії розміром 1 млн. грн., про що написано вище, або коли у нас під час будівництва буде членів кооперативу десь на 1700 кВт, з який на 1500 кВт члени кооперативу своєчасно внесуть пайові внески розміром 2000,00 грн. за кВт, що на сьогодні можливо лише теоретично, бо є членів кооперативу на 1000 кВт.
Ви не відповіли на запитання у попередньому моєму повідомленні, що робити із боржниками ? І як без кредиту можна будувати із боржниками електромережу ?

Сообщение отредактировал Юрій - Суббота, 12.05.2012, 01:41

asДата: Вторник, 15.05.2012, 15:02 | Сообщение # 10
Рядовой
Я пропоную не вказувати фамілії а лише номери ділянок, а по кадастру буде видно яка ділянка вже в кооперативі а з якими треба вести діалог, шукати власників. Кадастр я можу в автокаді порізати на шматки і викласти чотирма частинами.

Я можу роздрукувати на роботі 100 об яв, треба придумати де їх прикріпити.

Для початку давайте дізнаємося, скільки людей ми можемо залучити до проекту, а тоді вже рахувати скільки треба коштів.

Хотів ще запитати, а якщо хтось знайде компанію яка зможе дешевше зробити лінію, Ви будете з ними працювати?

Хочу запитати, а звідки взялася цифра в 3000000 грн.?

І ще дуже важливе питання, чому КТП по проекту закладають по 120 КВА на 50 будинків, це виходить, що кожний будинок одночасно зможе використовувати лише 2,4 кВт, це два холодильники і пара лампочок і ВСЕ, більше буде вибивати автомат на КТП, чому одразу не закласти трансформатори по 460 кВа, собівартість трансформаторів не дуже відрізняється, а от заміна в майбутньому призведе до припинення електроенергії, затрати на ТУ, проект, рішення, да і що потім робити зі старим трансформатором???

ЮрійДата: Среда, 16.05.2012, 15:24 | Сообщение # 11
Генерал-майор
Quote (as)
Я пропоную не вказувати фамілії а лише номери ділянок, а по кадастру буде видно яка ділянка вже в кооперативі а з якими треба вести діалог, шукати власників.

Можуть виникнути зайві проблеми, про які писав вище. Не бачу складності перевірити, при необхідності, цю інформацію у мене або листом, або SMS, або зателефонувавшию

ЮрійДата: Среда, 16.05.2012, 15:40 | Сообщение # 12
Генерал-майор
Quote (as)
Я можу роздрукувати на роботі 100 об яв, треба придумати де їх прикріпити.

Роздрукувати не проблема, в кооперативі є принтер. Проблема хто буде їх клеяти і менша проблемка, що написати в листівці ? Можу поділитись досвідом розклеювання листівок у минулому році. Підхожу до одного власника землі, пропоную приєднатись до проведення електроенергії, даю листівку, а він говорить, що йому світло не потрібне, він картоплю вибере і без світла. Так вже 8 років збирає картоплю, на ділянці, що в минулі роки коштувала понад 150 тис. дол. США.
На мою думку час листівок вже пройшов, а краща листівка, це початок будівництва мережі. Хоча б поставлені стовпи. Під час будівництва мережі буде розміщено 6 інформаційних стенда на місцях розтаування КТП, які дадуть необхідну інформацію .
А краще , це робота кожного члена кооперативу, по приведенню в кооператив нових членів. Потрібно , щоб 2 члени кооперативу привели хоч 1 сусіда до кооперативу, тоді і без кредиту можна вийти на 2 тис. грн. з кВт, за умови своєчасного здавання пайових внесків.

Сообщение отредактировал Юрій - Среда, 16.05.2012, 16:52

ЮрійДата: Среда, 16.05.2012, 17:08 | Сообщение # 13
Генерал-майор
Quote (as)
Хотів ще запитати, а якщо хтось знайде компанію яка зможе дешевше зробити лінію, Ви будете з ними працювати?

Вибирати компанію можна до нескінченності, бо їх дуже багато. Ця робота вже завершена і укладена відповідна угода. Я над цим працював понад місяць, потратив на це багато свого часу та й коштів. Пропозиції по будівництву були надіслані 8 компаніям. Вибрана компанія, яка виграла тендер у Київобленерго, і виконує зараз роботи для Броварського районного підрозділу на суму понад 3 млн. грн. Я думаю не потрібно пояснювати, що це означає ? Побудувати електромережу це мало, а головне ввести її в експлуатацію і подати напругу. По вул. Злагоди ще в грудні 2011 року провели від Ельби мережу, а вже 5 місяців немає електроенергії.
Зараз я займаюсь пошуком топографів, які потрібні винести в натурі нашу запроектовану електромережу, що потрібно зробити перед встановленням стовпів і копання траншей під розміщення кабелів, а потім провести контрольну зйомку прокладених кабелів. Якщо у Вас є
такі, давайте розглянемо їх пропозиції та виберемо найдешевших ?

ЮрійДата: Среда, 16.05.2012, 17:29 | Сообщение # 14
Генерал-майор
Quote (as)
Для початку давайте дізнаємося, скільки людей ми можемо залучити до проекту, а тоді вже рахувати скільки треба коштів.

А як ви про це можете дізнатись ? Ви ж не екстрасенс ? Кожна нова людина в кооперативі приблизно на 1 % зменшує вартість будівництва для кожного члена кооперативу. Як Ви можете порахувати скільки членів кооперативу своєчасно і в повному обсязі сплатять пайові внески для будівництва електромережі ? Потрібнбно розпочинати будівництво, о потім по факту збирати збори та вирішувати проблеми, що будуть виникати під час будівництва.
Quote (as)
Хочу запитати, а звідки взялася цифра в 3000000 грн.?

Ця цифра взята із специфікації проекту будівництва 1 черги нашої електромережі, яка визначає будівництово мережі 10 кВ на 300 будинків, і мережі 0,38 кВ до 72 будинків, членів кооперативу на той час, адреси яких були надані проектанту. Була складена вартість роботи та матеріалів.
По матеріалах в рішенні Київобленерго можуть бути зазначені інші марки, ніж визначені в проекті, то й ціна їх буде інша.
Не думаю , що вартість будівництва 1 черги буде менше цієї суми. Якщо таке буде, то я тільки ЗА !

ЮрійДата: Среда, 16.05.2012, 17:49 | Сообщение # 15
Генерал-майор
Quote (as)
І ще дуже важливе питання, чому КТП по проекту закладають по 120 КВА на 50 будинків, це виходить, що кожний будинок одночасно зможе використовувати лише 2,4 кВт, це два холодильники і пара лампочок і ВСЕ, більше буде вибивати автомат на КТП, чому одразу не закласти трансформатори по 460 кВа, собівартість трансформаторів не дуже відрізняється, а от заміна в майбутньому призведе до припинення електроенергії, затрати на ТУ, проект, рішення, да і що потім робити зі старим трансформатором???

По перше КТП запроектовані не по 120 кВа, а 6 по 160 кВа.
По друге , більше потужностей немає у наявному ТУ, по якому отримуватиметься рішення по 3 проектах.
По третє, запроектовано споживання 300 будинків по 15 кВт кожен. Невже Ви думаєте, що ні проектант, яка має ліцензію, ні Київобленерго не знають як рахувати напругу, щоб не вибивали автомати на КТП ? Це все рахується в проекті. Там кВа не ділиться на кількість споживачів, а використовуються відповідні формули із косинусами та сінусами.
Якщо і виникне колись перенапруга, то я думаю що вона буде років через 5 , не раніше, то можна буде замінити трансформатор до 200 кВа. Якщо трансформатор працює багато вхолосту, це також кажуть не гарно. У майбутньому для покращення функціонування нашої мережі нам потрібно буде її взяти в кільце, коли біля останньога трансформатора буде побудована точка приєднання, до якої потрібно буде довести високовольтний кабель.
У нас напруга буде краща , ніж є зараз на масиві, оскільки запректована велика кількість КТП, а нормальна напруга є в 300-400 метрів від КТП.

• Страница 1 из 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Поиск:

Copyright MyCorp © 2026
Конструктор сайтовuCoz