Суббота, 11.05.2024, 21:47Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход

» Меню сайта

» Форма входа

» Поиск

Главная » 2012 » Апрель » 19 » ВАРТІСТЬ ПІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ДЛЯ ЧЛЕНІВ КООПЕРАТИВУ
16:56
ВАРТІСТЬ ПІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ДЛЯ ЧЛЕНІВ КООПЕРАТИВУ
ВАРТІСТЬ ПІДКЛЮЧЕННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ДЛЯ ЧЛЕНІВ КООПЕРАТИВУ

Згідно розробленого проекту орієнтовна вартість будівництва електромережі на наш мікрорайон становить 4000,00 – 4500,00 тис. грн. Точніша вартість буде відома, після отримання Технічного рішення на даний проект у Київобленерго, оскільки в ньому можуть бути визначені інші марки кабелю, трансформаторів, лічильників і т.д., ніж зазначені у проекті, що відповідно змінить і вартість матеріалів.
Але оскільки в Україні, нажаль, дефляції не спостерігається, і з ростом цін на бензин, відбувається ріст цін і на матеріали, то кінцева вартість комплектуючих для будівництва буде відома після підписання і оплати відповідних договорів поставки комплектуючих матеріалів.
Дана вартість , передбачає згідно проекту , електрифікацію 300 будинків в середньому по 15 кВт на кожен.
Тобто якби у будівництві електромережі брало участь 300 забудовників в середньому по 15 кВт кожен, то вартість для кожного становила б 1 тис. грн. за 1 кВт.
Проектом прорахована 1 черга будівництва, яка включає :
1. Повне будівництво електромережі 10 кВ на 300 будинків – прокладка 2,5 км. високовольтного кабелю та встановлення 6 комплексних трансформаторних підстанцій (далі – КТП).
2. Будівництво електромережі 0,4 кВ до 72 наявних членів кооперативу.
Орієнтовна вартість будівництва 1 черги становить 3000,00 тис. грн., що для 72 членів кооперативу , які замовили 1000 кВт становить 3,0 тис. грн. за 1 кВт., за умови 100 % оплати кожним членом кооперативу пайового внеску.
Навіть при цій кількості членів кооперативу, можна знизити вартість будівництва електромережі до 2,0 тис. грн. за 1 кВт, у випадку отримання кооперативом кредиту для будівництва електромережі в розмірі 1000,00 тис. грн. терміном на 1 рік. Обговорення питання отримання кредитної лінії відбувається тут : http://apple-garden.at.ua/forum/2-2-1 .
На загальних зборах лунала думка, що потрібно 3 000,0 тис. грн.. поділити на 72 члена кооперативу, і вийде по 41,6 тис. грн.. на кожного члена кооперативу. Це дуже хибна думка, бо вийде , що хто замовив менше кВт буде дотувати тих, хто замовив їх більше. Для перших кВт будуть «золоті», для других – дешеві. У результаті значна частина перших не зможе оплатити будівництво електромережі, і потрібно буде з кожного члена кооперативу не 41,6 тис. грн. збирати, а набагато більше.
МОЯ МЕТА – ПОБУДУВАТИ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖУ НАЙШВИДШЕ І НАЙДЕШЕВШЕ !
Головна запорука зниження вартості будівництва електромережі – це збільшення кількості членів кооперативу, хоча б до 1500 кВт замовленої потужності. Кооператив передбачає згідно чинного законодавства участь в його роботі кожного члена кооперативу. Тому кожен член кооперативу повинен проводити роботу по приєднання до кооперативу нових членів , своїх сусідів. Виграє від цього кожен із нас. Адже новий член кооперативу десь на 1 % зменшує вартість 1 кВт будівництва мережі.
На мою думку суттєво збільшити кількість членів кооперативу можливо, коли ми перейдемо від слів, до діла, тобто до будівництва електромережі, а саме із встановлення стовпів по вулицях членів кооперативу. Люди побачать реальну роботу і почнуть приєднуватись. По друге – встановити збільшення оплати по додаткових угодах № 1,2,3 при несвоєчасних їх оплатах із певних дат, для діючих членів кооперативу-боржників, так і для нових членів кооперативу. У кого є ще пропозиції, як збільшити кількість членів кооперативу, будь-ласка , пишіть тут у коментарях, будемо їх реалізовувати ?
Найбільша проблема при будівництві електромережі буде своєчасна оплата пайових внесків на будівництво. На сьогодні не оплачено 30 % внесків по Додаткових угодах № 1 і 2, де суми набагато менші, ніж потрібні для будівництва. При проведенні топографічних та проектних робіт своєчасні кошти потрібні були лише для оплати передоплати, щоб роботи розпочались, а більша сума оплачується після виконання роботи.
При будівництві такого не буде. Ми не можемо купити 2 км. високовольтного кабелю, замість потрібних 2,5 км, купити 5,5 КТП , замість 6 і т.д.
Люди в кооперативі різні, у кожного можуть виникати проблеми, а фінансувати будівництво електромережі потрібно у визначені договорами терміни. Запобігти несплатам можна , або шляхом збиранням не 3 000,00 тис. грн.., необхідних для будівництва, а 3 500,00 тис. грн., що призведе до збільшення вартості 1 кВт будівництва мережі, або шляхом отримання кредитної лінії, коли за рахунок кредиту оплачується частина витрат, і не відбувається затримки у фінансуванні будівництва електромережі, а боржники пізніше вносять свої внески, збільшені на розмір % за користуванням кредитом, і ці кошти ідуть на погашення кредиту, що зменшує вартості 1 кВт будівництва мережі.
Просмотров: 2033 | Добавил: Юрій | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 2
2 Юрій  
0
Любителі безкоштовного підключення до електроенергії можуть почитати вищеназваний законопроект у вигляді Закону України тут :http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/5021-17

1 Юрій  
0
Мені деякі "діячі" не один рік розповідали казочки, що буде прийнятий закон, і 15 кВт будуть давати людям безкоштовно. От тримайте : Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=40948 , який прийнятий ВРУ 22 червня 2012 року, який вступає в дію з 01 січня 2012 р. Там є і стандартне приєднання, і плата за таке приєднання, і поворотна фінансова допомога обленерго на 5 років і т.д. Бекоштовний сир буває тільки у мишоловці.
Я думаю що зараз обленерго призупинять до Нового року видачу ТУ, щоб із нового року їх роздавти вже за офіційну плату ?

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
» Календарь
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

» Архив записей

» Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 25

» Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • » Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтов - uCoz